Skip to content

DESIGN DIT KONTOR Råd, inspirasjon og interiørløsninger til ombygging av kontorer.

Vi har laget en guide som kan hjelpe med å designe et moderne kontor, hvis man for eksempel skal bygg om eller bygge et helt nytt kontor. Siden inneholder inspirasjonsbilder og forslag til materialvalg som f.eks. ulike typer gulv, glassvegger, belysning, FDV osv.

Vi beskriver fordeler og ulemper ved valg av de forskjellige produktene. Vi har tatt med de mest sentrale regelverk som gjelder på de aktuelle områdene.

 

DESIGN DITT KONTOR Råd, inspirasjon og interiørløsninger til ombygging av kontorer.

Vi har laget en guide som kan hjelpe med å design et moderne kontor, hvis man f.eks. skal bygg om eller nytt kontor. Sider inneholder inspirasjonsbilder og forslag til materialvalg som f.eks. ulike typer gulv, glassvegger, belysning osv.

Vi beskriver fordeler og ulemper ved valg av de forskjellige produktene. Vi har tatt med de mest sentrale regelverk som gjelder på de aktuelle områdene.

11 tips for å designe et moderne kontor 

For at folk skal trives på et kontor er det viktig å ha god funksjonalitet og design, noe som gjør at ansatte kan jobbe effektivt, og samtidig få nødvendig ro til å konsentrere seg. Slike forhold har også stor innvirkning på motivasjon og humør samt image overfor kunder og gir et profesjonelt inntrykk av bedriften.

1. Førsteinntrykket

Det er førsteinntrykket vi husker best, så sørg for at det er åpent og luftig og at det er lett å orientere seg når man kommer inn i kontorlokalene. Bruk gjerne navigasjonsskilt og dørskilter for besøkende slik at de vet hvor de skal gå. Gjør gjerne litt ekstra ut av designet i slike områder, og prøv å unngå smale, mørke ganger og passasjer som får rom til å virke ukoselig.

2. Design

Det er viktig å velge et design som passer til kontoret, og farger og design skal gjenspeile hva firmaet står for og jobber med. Ofte har man vurdert hvilke farger som passer til firmaet når man har designet logo, valg av farger på firmaets biler og hjemmeside.

3. Sørg for mye dagslys

Dagslys er viktigste for trivsel og er med til å lyse opp rommet og hvis det i tillegg er god utsikt vil dette bidra til en behagelig atmosfære. Dagslys kan også komme inn gjennom takvinduer, noe som kan gi mye lys på en behagelig måte.

4. Glassvegger

Glassvegger inn til kontorer og møterom kan bidra til at rommene virker større, uten glass kan det virke veldig lukket og trist. Med glassvegger vil man også få mer dagslys inn i lokalene.

5. Møbler av god kvalitet

Hvis man investerer i møbler av god kvalitet holder de lenger i forhold til billigere møbler som fort kan bli slitte. Hvis lokalene har få farger kan man fint bruke møbler med kraftigere farger, spesielt i sittegrupper og lignende rom hvor man gjerne vil ha et ekstra spennende design. 

6. Planter

Bruk av planter gir liv til rommet samtidig som det får rommet til å se mindre materialistisk ut. Det kan være en enkel plante på et bord, eller flere planter som står sammen. Hvis man har god beplantning er dette noe som legges merke til.

7. Farger

Et godt fargespill mellom gulv, himling, vegger og møbler er viktig. Når rommene designes må det sørges for at fargene harmoner. Hvis man f.eks. har en farge i gulvene kan det passe fint med møbler i samme farge, men i litt forskjellige nyanser. Bruk gjerne et fargehjul for å finne farger som passer sammen. Hvis man bruker et gulv med mange farger og mønstre kan man dekorere vegger og møbler med litt roligere farger.

8. Dekorasjon av vegger

Ved dekorering av vegger kan man henge opp kunst eller bilder som kan assosieres med det virksomheten driver med, eller man kan male rett på veggene. Man kan også sette opp spotlights som kan lyse opp kunsten eller bildene på veggene. De steder som ofte har mest fri veggplass er inngangspartier, ganger og sittegrupper.

9. Personlig ting

Hvis man har faste plasser på kontoret bør de ansatte ha muligheten til å henge opp bilder, diplomer eller annet. Dette kan bidra til at de ansatte trives bedre på jobb.

10. Rydding og renhold

Det å ha gode rutiner for rydding og renhold er viktig for trivsel. Et rent, velorganisert og ryddig kontorlokale vil vise at man respekterer kundene som kommer innom.

11. Lys

Lys er noe av det viktigste i kontorlokaler, og man må ta høyde for at det kan være eldre eller svaksynte som trenger ekstra lys. Lysets styrke og plassering må tilpasses farge og innredning. Noen lamper kan være veldig dekorative, men de kan også kaste lyse på et bord, en plante eller vegg og gi en god effektbelysning.

 Inspirasjon

Det er lurt å se på hva andre har gjort når man er i en prosjekteringsfase, man kan se på nettet samt se på hva andre har gjort i sine kontorlokaler. Når man har valgt en løsning for design må man kontrollere med prosjekterende at designet oppfyller alle lovkrav i forbindelse med brann- og rømningsveier, akustikk, universell utforming osv.  

Vinylbelegg og vinylfliser

Slipt betonggulv